Bidra til vekst i Nord-Troms?

Delta på workshops 13. oktober!

Rekruttering: “Mer enn å finne riktige folk!”

Workshop 1

Workshopen er et samarbeid med Campus Nord-Troms. I denne workshopen lærer man om sosial bærekraft og hvordan virksomheten din kan bli en arbeidsplass som ønsker å skape noe mer.

Jonas Nicolaisen, arbeidslivscoach ved NAV Arbeidslivssenter i Troms og Finnmark, er ekspert på sosial bærekraft, hva som kreves av virksomheter med tanke på neste generasjonen som skal inn i arbeidslivet og hvordan man skaper en arbeidsplass som er varig og meningsfull for alle.

Dette vil du lære mer om:

  • Hva er egentlig sosial bærekraft og hvorfor handler rekruttering om mer enn bare å finne de riktige folka?

  • Hvordan skriver man skikkelig gode stillingsbeskrivelser?

  • Hvordan skaper man motivasjon blant sine ansatte?

  • Hvem er Generasjon Z og hvorfor må vi tenke annerledes når vi ansetter disse? Hvorfor er en god tilbakemeldingskultur viktig for et godt arbeidsmiljø?

  • Hvordan skal vi klare å inkludere de som står utenfor?

Gjennom diskusjoner, øvelser og kunnskapsdeling vil du få innsikt, ideer og konkrete handlingsplaner for hvordan du kan gå i gang med inkluderende rekrutteringsprosesser, fremme sosial bærekraft og bygge gode og robuste arbeidsmiljø.

Målgruppe: Ledere, mellomleder, personer med personalhåndtering, HR og personer som ønsker å tilegne seg ny kunnskap om inkludering, rekruttering og sosial bærekraft

Workshop 2

Et bærekraftig næringsliv: «Nord-Troms 2040»

Sammen med Brita Staal fra Smart Innovation Norway, klimaoptimist Petter Gulli og Merete Susan Andersen fra Innovasjon Norge skal vi utforske muligheter og utfordringer rundt næringsutvikling i Nord-Tromsregionen med fokus på ansvarlig utvikling og konkurransekraft.

Brita Staal, klimaleder for smarte byer og samfunn i Smart Innovation Norway, leder workshopen. Hun byr på erfaringsdeling, forskningsbasert kunnskap, konkrete råd og historier fra livet som bærekraftsleder og har stor kunnskap om verktøy og metoder for å sikre miljø- og samfunnsansvar. I lys av «varmere, våtere og villere klima» er det stadig viktigere både for bedrifter og offentlige virksomheter å jobbe med risikoreduserende tiltak, god planlegging og ikke minst solid forståelse på tvers av funksjoner hva dette innebærer.

I løpet av noen hektiske timer skal vi jobbe med:

  • Hvordan vil Nord-Troms se ut i 2040?

  • Hvilke grep gjør vi for at næringslivet skal drive bærekraftig innovasjon, skalering og vekst?

  • Klimarisiko på tvers av sosiale, økonomiske og miljømessige dimensjoner.

  • Hvordan omstiller vi oss for å skape arbeidsplasser for dagens og framtidens generasjoner?

Målgruppe: Ledere, mellomledere, bærekraftsansvarlige, næringsliv, prosjektledere og offentlige virksomheter, samt unge stemmer – altså stor bredde og ulik erfaring rundt næringsutvikling.

Workshopen er et samarbeid mellom Innovasjon Norge Arktis, Halti Næringshage og Arena Nord-Troms. Innspill og ideer fra denne vil brukes inn i regional, bærekraftig næringsplan for Nord-Troms.

Visit Lyngenfjord: «Framtidens reiseliv»

Workshop 3

I denne workshopen vil destinasjonsselskapet i Nord-Troms, Visit Lyngenfjord, utfordre deltakerne til å finne gode løsninger på konkrete problemstillinger og utfordringer i reiselivsnæringen.

Hvordan skal vi friste neste generasjon reiselivaktører og investorer til å satse i Nord-Troms? K. Richard Paulsen, reiselivssjef i Visit Lyngenfjord, inviterer alle interesserte til å skape større interesse og etablererlyst i reiselivet i regionen.

Nord-Troms sliter med rekruttering, dårlig infrastruktur, mangel på kapital og lite tilrettelegging for unge som ønsker å etablere seg. En fersk undersøkelse viser at store reiselivsbedrifter som ligger ute til salgs ikke får interesserte og enda flere ønsker å gi seg i bransjen. Samtidig opplever vi kraftig vekst i antall besøkende. Derfor er det nå på høy tid å samle trådene og tenke større!

Disse problemstillingene skal vi arbeide med:

  • Hvordan skal øvrig næringsliv og reiseliv arbeider tettere sammen for å tjene mer penger på den økte turismen?

  • Hvordan skal vi legge til rette for større nasjonale og utenlandske investorer som vil skape arbeidsplasser i vår region?

  • Hvordan skal vi tilrettelegge og øke etablererlysten?

  • Hva savner du i området for å øke bolyst og attraksjonskraft?

  • Hva ville du ha etablert i vårt område?

Gjennom diskusjoner, dialog, kunnskapsdeling og konkrete arbeidsoppgaver skal man sammen finne gode svar på hvordan vi skal satse på framtidens reiseliv, tilrettelegge for unge som ønsker å arbeide innenfor bransjen og øke etablererlysten i Nord-Troms.

Målgruppe: Reiselivsaktører, handelsnæringen, næringsklynger, organisasjoner, næringsliv, offentlige virksomheter og personer som ønsker å vite mer om framtidens reiseliv.